Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Vražje kočije''

Vučić ponovno provocira: "Da vidite kako su to divni helikopteri... Vas Hrvate ću prve provozati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će Hrvate "prve provozati" u novim borbenim helikopterima Mi-35 koje će Rusija isporučiti Srbiji, ironično komentirajući ono što smatra neprijateljskim odnosom Hrvatske prema Srbiji i njemu osobno.

Srbiji bi ove godine iz Rusije trebali stići jurišni helikopteri Mi-35, koje su neki mediji u Hrvatskoj prozvali Vučićevim "vražjim kočijama".

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Aleksandar Vučić "Mali Rusi" Vučić: "Srbija se naoružava da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij"

"Da vidite kako su to divni helikopteri...Vas ću Hrvate prve provozati", rekao je Vučić hrvatskim novinarima na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

Komentirajući navodnu nesklonost hrvatskih medija, rekao je kako "obožavate voditi kampanju protiv Srbije i mene osobno".

"Jedva čekate da me svrgnu s vlasti, ali to se neće dogoditi", rekao je Vučić aludirajući na izvještavanje o protuvladinim prosvjedima u Beogradu koje su srbijanski dužnosnici ocijenili neprofesionalnim i pozivom na nasilje.

Vučić je ponovio kako je nedavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu "užas", tvrdeći da je nemoguće da se nešto slično dogodi hrvatskim sportašima u Srbiji.

Sumirajući rezultate susreta s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović prije godinu dana u Zagrebu, rekao je da je Beograd ispunio 23 od 26 zahtjeva hrvatske zajednice.

"Volio bih da to mogu reći i za srpski narod u Hrvatskoj, ali bojim se da to nije slučaj", smatra on.

Da Hrvati i Srbi ipak mogu dobro surađivati pokazuje primjer BiH, smatra Vučić misleći na suradnju Milorada Dodika i Dragana Čovića.

"I Srbi i Hrvati morat će surađivati da bi opstali", zaključio je srbijanski predsjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene