Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autobus smrti

Vozač autobusa uoči nesreće objavio selfie, poznato i što pokazuju snimke, a očevici tvrde: "Nije bilo smisla da to napravi"

Prometna nesreća kod Venecije
Prometna nesreća kod Venecije Afp
Aktualno Galerija Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 4 Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 4 Foto: Afp Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 3 Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 3 Foto: Afp Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 2 Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 2 Foto: Afp Prometna nesreća u Veneciji - 1 Prometna nesreća u Veneciji - 1 Foto: X/Polizia di Stato +2 Prometna nesreća kod Venecije Galerija 1/7 >>
U nesreći je poginula najmanje 21 osoba, a dvadesetak ih je ozlijeđeno.

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila kada je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije poginula je najmanje 21 osoba, među kojima i dvoje djece, a dvadesetak ih je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Vartrogasci na mjestu nesreće u Veneciji autobus sletio s nadvožnjaka VIDEO Objavljene snimke s mjesta stravične nesreće u Italiji

Među stradalima je i 40-godišnji vozač Alberto Rizzotto iz Trevisa. Kako javljaju talijanski mediji, on je neposredno prije nesreće objavio fotografiju na Facebooku na kojoj se vidi da je u kampu u Margheri, dok je iznad fotografije pisalo "bus do Venecije".

Prometna nesreća kod Venecije Alberto Rizzotto (Foto: Facebook/Alberto Rizzotto)

I Albertovi kolege ostali su iznenađeni onime što se dogodilo. Mnogi su ga opisali kao stručnjaka koji je taj posao radio oko 7 godina, piše Notizie.it. Smjenu je preuzeo 90 minuta prije nesreće, pa bi to trebalo isključiti umor kao uzrok nesreće. 

Pročitajte i ovo Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 2 Kod Venecije Šef hitne službe o strašnoj nesreći: "Vidio sam puno toga, ali ovi prizori doista slamaju srce"

Na istražiteljima je sada da rekonstruiraju događaj. Prema dosad dostupnim informacijama, vozač je napravio "čudan manevar", kamere postavljene na cesti snimile su ga na desnoj strani ceste kako se prebrzo kreće te na kraju probija zaštitnu ogradu i pada s nadvožnjaka.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Veneciji Petero u teškom stanju FOTO/VIDEO Stravična nesreća kod Venecije: Autobus sletio s nadvožnjaka, najmanje 21 osoba poginula. Među ozlijeđenima i Hrvat

Svjedoci su opisali što se dogodilo u sekundama prije nesreće i svi su se složili da je u pitanju bilo nešto neobično. "Ukratko, nešto čudno. U tom trenutku nije bilo smisla to napraviti", rekao je vozač koji se nalazilo iza autobusa.

Upravo zbog toga spominje se mogućnost da je vozač zaspao ili da mu je pozlilo. Točan odgovor trebala bi ponuditi analiza videosnimke s kamere koja je bila u autobusu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakve makinacije Ministri Erlić i Vučković komentirali uhićenja poduzetnice i njezinih suradnika

Među neslužbenim informacijama je audiosnimka poslana preko WhatsAppa. U njoj ženski glas kaže da su "neki svjedoci vidjeli kako se autobus zapalio na nadvožnjaku", ali vozač "nije mogao stati jer je bio zbijen između ostalih automobila u koloni". U tom je trenutku prilikom manevra izgubio kontrolu, izletio s ceste i pao. Međutim, među prvim svjedočanstvima koje su prikupili istražitelji nema potvrde da je vozilo gorjelo prije pada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene