Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sin libijskog vođe Moamera Gadafija rekao je kako se njegove snage suzdržavaju u borbi protiv pobunjenika u zapadnoj Libiji.


Saif al-Islam Gadafi je rekao i kako se nada da će do danas biti postignut prekid vatre do kojeg će se doći pregovorima.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Libijska televizija objavila snimku ubijenog Gadafijevog sina Slika nije dostupna Pobunjenici odbacuju prijedlog Gadafijevih sinova

>> SAD uvodi sankcije Libiji i prekida diplomatske odnose

>> U Libiji sve krvavije: Teške borbe u blizini Tripolija

Govoreći na engleskom stranim novinarima koji su doletjeli u Tripoli pod službenom pratnjom Saif al-Islam Gadafi kazao je o borbama u dva zapadna grada: 'U Misrati i Zavijahu imamo problem'.

'Suočeni smo s teroristima...Vojska je odlučila da ne napada teroriste i da omogući pregovore. Nadamo se da ćemo to učiniti na miran način do sutra', rekao je on.

Ipak, prosvjednici su i dalje na libijskim ulicama. U gradu Zaxyji prosvjednici su kamenjem gađali policijske automobile, dok se nekolicina vojnika pridružila prosvjedovanju.

Istovremeno traju masovne evakuacije stranih državljana, među kojima su i Hrvati. Sinoć je u Zagreb zrakoplovom iz Libije stiglo 40-ak Hrvata.