Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Legitimnost Gadafija je na nuli'

SAD uvodi sankcije Libiji i prekida diplomatske odnose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države su izvijestile da uvode sankcije Libiji i prekidaju s njom diplomatske odnose dok sigurnosne snage Moamera Gadafija pojačavaju napore da bi slomile sve širu pobunu protiv njegove vladavine u zemlji.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney izjavio je kako SAD suspendira poslove u američkom veleposlanstvu u Tripoliju te da odande namjerava povući svo osoblje.

Washington će primijeniti i jednostrane sankcije koje će koordinirati sa saveznicima. Carney je također izvijestio kako je Gadafijeva legitimnost 'svedena na nulu' te da je libijski vođa izgubio povjerenje svojeg naroda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kome pripada? Već 6 godina 23 milijarde eura čeka svojeg PRAVOG vlasnika Slika nije dostupna Diplomati: Zakon je besmislen Libija zakonom zabranila Gadafijevim dužnosnicima ulazak u vlast

>> Gadafi šaljući poljupce: Pripremite se na borbu za naftu

>> U Libiji sve krvavije, teške borbe u blizini Tripolija

Kazao je kako će sankcije biti finalizirane u skoroj budućnosti, no nije precizirao kada ni o kakvim će se restriktivnim mjerama raditi.

'Počinjemo s primjenom niza koraka na unilaterlanoj i multilateralnoj razini kako bismo izvršili pritisak na libijski režim i postigli da prestane ubijati vlastiti narod', rekao je, nakon što su u petak sigurnosne snage libijske vlade ubile pet prosvjednika u sukobima u Tripoliju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene