Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MJERE OPREZA

Pripadnici europske vojne misije na ulicama glavnog grada BiH: ''Nema nikakve opravdanosti, nema uvjeta za rat''

U ponedjeljak su središtem Sarajeva patrolirali vojnici EUFOR-a, koji su proteklih dana upućeni u Bosnu i Hercegovinu.

Nekoliko EUFOR-ovih vozila u ponedjeljak je prošlo središtem Sarajeva, a pozornost građana privukli su vojnici koji su patrolirali gradom.

Prema navodima tamošnjih medija, EUFOR-ovci su obišli centar glavnoga grada te željeznički kolodvor, a radi se o vojnim snagama koje već danima pristižu u Bosnu i Hercegovinu kao pojačana operativna patrola za podršku BiH partnerima.

Francuski borbeni zrakoplovi Rafalei od danas će prelijetati područje Zapadnog Balkana, uključujući Bosnu i Hercegovinu. Napetost je i na društvenim mrežama gdje se pojavila snimka na kojoj maskirana osoba pita tko će ubiti Milorada Dodika za milijun eura.

Iz MUP-a Republike Srpske rekli su kako intenzivno tragaju za osobom koja je snimila video. O BiH će biti govora i sutra u Europskom parlamentu.

''Nema nikakve opravdanosti. Mislim da je to apsolutno zlonamjerno. BiH nema nikakve uvjete za rat'', istaknuo je ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Zastupnica u EU Parlamentu Željana Zovko kaže da u ovom ''nemirnom svijetu BiH jedini prioritet treba biti da ta zemlja postane most'' i dodala da se Europa funkcionalno konačno proširi na zapadni Balkan.

Pročitajte i ovo BiH parlament , Ilustracija OČEKUJE SE DOGOVOR U Sarajevu se nastavlja nova runda pregovora o reformi izbornog zakona

Pročitajte i ovo Grijanje u Sarajevu - 1 Nedostatak plina Sarajevo ostaje bez grijanja? Građane pozivaju da smanje potrošnju

Kamionima su dovezena američka Hamvi vozila, a prošog tjedna u Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika EUFOR-a, navodi Dnevni avaz.

Pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnoj razini mogla bi potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini, pa su vojne snage raspoređene kao mjera opreza, ranije je navedeno iz EUFOR-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene