Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u Istanbulu

VIDEO: Vodenim topovima i suzavcem na prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istambulska policija danas opet upotrijebila vodene topove, suzavac i oklopna vozila kako bi raspršila prosvjednike protiv Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke koji su završavali godišnji sastanak u turskoj metropoli.

Policijske snage privele su gotovo 300 mladih koji su se okupili u četvrti Pangalti hodajući u pravcu kongresnog centra gdje su se održavali sastanci skandirali: 'MMF odlazi! Svijet pripada nama'. Prosvjednici, većinom maskirani, te članovi organizacija krajnje ljevice i anarhisti, odgovorili su kamenjem i praćkama.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Mjesto pokušaja napada u Istanbulu oglasio se ministar Teroristički napad u Istanbulu: Zapucali na policajce ispred suda, ranjeno šestero ljudi

>> VIDEO: Turčin šefa MMF-a gađao cipelom

Kao i prethodnog dana, skupina od 100-tinjak prosvjednika među kojima stranaca, porazbijala je željeznim šipkama i kamenjem najmanje pet bankarskih poslovnica, supermarket i restoran brze hrane u središtu grada, a potom omela promet na cesti u predgrađu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene