Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi, pokušaj, novi promašaj

VIDEO: Turčin šefa MMF-a gađao cipelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski student novinarstva upisao se u klub 'bacača cipela', nakon što je jednom od njih pokušao pogoditi šefa MMF-a Dominiquea Straussa-Kahna, dok j ovaj držao predavanje na sveučilištu u Istanbulu.

Promašivši prvog čovjeka MMF-a, Selcuk Ozbek se zatrčao prema pozornici uzvikujući 'MMF odlazite!', no ubrzo su ga pripadnici sigurnosti izveli iz dvorane, oborili na pod i obuzdali. U isto vrijeme dok su njega odvodili, njegovom protestu pridružila se još jedna studentica, razvijajući transparent i uzvikujući, isto tako, 'MMF odlazite!'. Osiguranje je i nju ubrzo udaljilo iz dvorane.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Mjesto pokušaja napada u Istanbulu oglasio se ministar Teroristički napad u Istanbulu: Zapucali na policajce ispred suda, ranjeno šestero ljudi

Neki od studenata, Ozbekov su pokušaj gađanja Strauss-Kahna popratili pljeskom, no iako je incident vrlo brzo smiren i predavanje nastavljeno, ono je zbog novonastale situacije bilo skraćeno. Šef MMF-a prošao je bez ozljeda, no mladi novinar, za kojeg agencije pišu da radi za male ljevičarske novine u Istanbulu, van je ispraćen od strane nekolicine pripadnika osiguranja, s rukom začepljenim ustima.

Podsjetimo, ovakve geste uglednim svjetskim dužnosnicima započele su u Iraku, nakon sad već legendarnih pokušaja iračkog novinara da bivšeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha, pogodi cipelama na press konferenciji u Bagdadu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene