Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sumnjiva smrt

Za smrt čelnika Lukoila zaslužan Putin? "Ne samo da je znao za sve, već je i odobrio metodu"

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin Foto: Sergei SAVOSTYANOV / SPUTNIK / AFP
Ruski naftni tajkun koji je u četvrtak preminuo nakon pada sa šestog kata moskovske bolnice "ubijen je pod pokroviteljstvom Vladimira Putina", tvrdi navodni bivši obavještajac u Kremlju.

Ravil Maganov, šef upravnog odbora u Lukoilu, drugoj najvećoj naftnoj kompaniji u Rusiji, preminuo je u četvrtak nakon što je pao kroz prozor bolnice u Moskvi. Međutim, na Telegram kanalima su se pojavile informacije da je možda ubijen, i to pod pokroviteljstvom ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Maganov je umro na mjestu nakon što je u četvrtak ujutro pao sa šestog kata Središnje kliničke bolnice u Moskvi. Ruski državni mediji su brzo proglasili smrt samoubojstvom, ali lokalna policija nije pronašla oproštajnu poruku. Također, mjesto smrti nije pokriveno videonadzorom, prenosi Daily Mail.

Ruski kanal na Telegramu "General SVR", koji redovito objavljuje informacije o Kremlju i ruskom predsjedniku, objavio je informaciju da je Maganov "pretučen" prije nego što je "bačen kroz prozor".

Pročitajte i ovo Ruska policija POKRENUTA ISTRAGA Ruski oligarh pronađen mrtav: Od šamana tražio lijek za mamurluk, oni mu ukapali otrov žabe krastače

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna puka slučajnost? Misteriozne smrti: Od početka invazije na Ukrajinu čak šest ruskih oligarha pronađeno mrtvo pod sumnjivim okolnostima

Njegova kompanija Lukoil jedna je od rijetkih u Rusiji koja je konzistentno zagovarala prekid borbe nakon početka ruske invazije Ukrajine. 

"Razlog zašto je Maganov ubijen je zbog njegovog specifičnog mišljenja, koje se razlikuje od planova predsjednika Putina, o sporoj ali sigurnoj nacionalizaciji Lukoila", napisali su.

Tvrde i da je Putin znao za atentat. "Ne samo da je znao da se priprema atentat, već je dao svoj blagoslov time što je odobrio metodu i vrijeme ubojstva", napisali su. Niti za jednu optužbu nisu ponudili dokaze, već tvrdnje temelje na znanju unutarnjih operacija Kremlja.

    

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene