Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ponosan sam"

Vodeći Putinov kritičar osuđen na 25 godina zatvora zbog izdaje: "Potpisujem svaku riječ koju sam rekao, ne kajem se"

Aktualno Galerija Vladimir Kara-Murza Vladimir Kara-Murza Foto: AP Photo via Guliver Vladimir Kara-Murza Vladimir Kara-Murza Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov via Guliver Vladimir Kara-Murza Vladimir Kara-Murza Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov via Guliver Vladimir Kara-Murza Vladimir Kara-Murza Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta via Guliver +1 Vladimir Kara-Murza Galerija 1/6 >>
Vladimir Kara-Murza, ruski oporbenjak i veliki Putinov kritičar, osuđen je na 25 godina zatvora.

Oporbeni aktivist Vladimir Kara-Murza osuđen je na 25 godina zatvora zbog izdaje i drugih optužbi povezanih s njegovim kritiziranjem rata u Ukrajini.

Bivši rusko-britanski novinar i političar posljednji je u nizu Putinovih protivnika koji je uhićen ili prisiljen pobjeći iz Rusije, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Pravoslani Uskrs u Ukrajini - 4 Misna slavlja na otvorenom Uskrs pod ruskim projektilima: "Molitva može utjecati na to da ćemo sigurno pobijediti"

Kara-Murza na sudu je odbacio optužbe i glasno kritizirao svoje suđenje. Prošlog je tjedna pred moskovskim sudom rekao: "Potpisujem svaku riječ koju sam rekao. Ne samo da se ne kajem ni zbog čega već sam i ponosan na to", dodao je.

Osim što je kritizirao takozvanu specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, otvoreno je govorio protiv predsjednika Vladimira Putina i slamanja neistomišljenika koje je provodila njegova vlada.

Pročitajte i ovo Napad na Slovjansk Rat u Ukrajini Raste broj mrtvih nakon napada na Slovjansk: Ukrajina javlja o neviđeno krvavim bitkama

Taj 41-godišnjak odigrao je ključnu ulogu u uvjeravanju zapadnih vlada da sankcioniraju ruske dužnosnike zbog kršenja ljudskih prava i korupcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene