Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilka Katia Rodrigues, stara 48 godina, boluje od gigintizma. Zbiog svoje visine od čak 2.37 metara više sama ne može hodati.


Njezina majka je očajna i traži pomoć, piše portugalski Globo. Fizioterapeut joj je savjetovao da Katia treba pratitelja za hodanje. 'Ne znam ni koliko to košta', rekla je očajna majka čijoj kćeri država plaća liječenje.

Vezani članci Policija traga za ženskom osobom s fotografije Policija traga za ovom ženom: Lažno se predstavila pa s više osoba potpisala ugovore o prodaji nekretnina U Osijeku pronađeno tijelo žene u kući - 8 U kući u Osijeku pronađeno tijelo žene, policija utvrđuje je li riječ o ubojstvu

Katia je nezaustavljivo počela rasti kada je navršila tri godine. Zbog svojeg zdravstvenog problema uspjela je završiti samo osnovnu školu.

Katia je, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najviša je žena na svijetu. Brazilka je srušila rekord Kineskinje Yao Defen koja je visoka 2,34 metra. Najviša ikada žena bila je Kineskinja Zeng Jinlian koja je imala čak 2,49 metara.