Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Dva regionalna vlaka iskliznula su s tračnica u petak na sjeverozapadu Švicarske i više je putnika ozlijeđeno u dva zasebna incidenta na udaljenosti od nekoliko desetaka kilometara jedan od drugog i u razmaku od dvadesetak minuta, objavila je policija kantona Bern.


Prvi vlak izletio je u 16:30 na pruzi između mjesta Lüscherz i Bienne, a drugi nekih dvadesetak minuta poslije u blizini mjesta Büren zum Hof, rekla je glasnogovornica policije Flurina Schenk.

Interventne službe - policija, hitna pomoć i vatrogasci radile su još na mjestu nesreća u petak navečer. U oba iskliznuća "ima ozlijeđenih", rekla je glasnogovornica.

Policija nije mogla objasniti uzroke izlijetanja vlakova sjeverno od glavnoga grada Švicarske. Olujni vjetrovi puhali su u petak u Švicarskoj i moguće je da su prouzročili nesreću, objavila je kompanija RBS (Regionalverkehr Berne-Soleure).

Vlak iskliznuo iz tračnica u SAD-u Vlak s opasnim kemikalijama iskočio iz tračnica, zapalio se etanol: Evakuirano lokalno stanovništvo

U prvom izlijetanju "stražnji dio vlaka prevrnuo se na desnu stranu", objasnila je glasnogovornica policije. Nesreća se dogodila na liniji koja prati jezero Bienne (ili Biel), a linijom upravlja kompanija Aare Seeland mobil (Asm).

Depresija na jugu Engleske u petak izazvala je silovite vjetrove u dijelu Europe, među kojima je i Švicarska, naglašava MétéoSuisse.

Stravična nesreća u Grčkoj: Ilustracija - 6 Nakon stravične željezničke nesreće u Grčkoj: Postoje dokazi da nije bilo adekvatne obuke osoblja

Najsnažniji udari vjetra općenito su praćeni obilnim pljuskovima i olujama. MétéoSuisse upozorio je tijekom prijepodneva na mogućnost vjetrova jačine od 80 do 110 km na sat u nizinskim, odnosno od 100 do 140 km na sat u planinskim predjelima.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju