Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vijetnam: Evakuacija 500.000 ljudi zbog tropske oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijetnamci će morati evakuirati oko 500.000 stanovnika iz središnjeg obalnog dijela zemlje prije najavljene tropske oluje Lekime, koja bi to područje, prema meteorološkim izvješćima mogla pogoditi večeras vjetrovima jačine 117 km na sat.

Dužnosnici četiriju središnjih pokrajina Thanh Hoa, Nghe, Ha Tinh i Quang Binh, namjeravaju do podneva evakuirati sve stanovnike obalnih područja u više predijele, koristeći pritom sva postojeća sredstva, rekao je predsjednik Centra za obranu od poplava i tropskih oluja, Nguyen The Luong. Iz pokrajine Nghe An, koju bi oluja, prema predviđanjima trebala najteže pogoditi, evakuirat će se više od 160.000 osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv

"Vojska je u to područje poslala 800 vojnika koji će pomoći lokalnom stanovništvu u evakuaciji. Uglavnom je riječ o školama i udaljenim zaseocima. U pokrajini Nghe An zatvorene su sve škole, a stanovništvo koristi vlastiti prijevoz ili odlazi pješice u najbliža skloništa. Vlasti su osigurale hranu i pitku vodu za njih", rekao je Thong.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene