Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinski odgovor na bombardiranje

VIDEO Žestok napad na ruski Belgorod: Poginulo dvoje djece, stanovnici grada pobjegli u skloništa

U ukrajinskom napadu na ruski grad Bolgorod ubijeno je dvoje djece.

Dvoje djece je ubijeno, a nekoliko ljudi ozlijeđeno u ukrajinskom napadu na središte ruskog grada Belgoroda, objavio je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov u subotu.

Gladkov je rekao da je pogođen stambeni dio grada, a na aplikaciji Telegram pozvao je sve stanovnike da odu u skloništa.

Regija Belgoroda nalazi se blizu ukrajinske granice te je i ranije bila meta granatiranja i napada dronovima iz Ukrajine. Kijev rijetko preuzima odgovornost za te napade.

Pročitajte i ovo Potraga u Poljskoj sudjeluje 480 vojnika Poljska nastavila potragu za ostacima rakete koja je ušla u njezin zračni prostor

Pročitajte i ovo Specijalci u akciji Privedeni ekstremisti VIDEO Racije u 37 turskih gradova i pokrajina! Pogledajte specijalce u akciji, uhićeno 189 osoba

Ukrajina nije službeno komentirala najnovije napade, no medij RBC-Ukraine prenosi izjave izvora koji tvrdi da je Ukrajina gađala vojne mete u Belgorodu u odgovoru na rusko bombardiranje dan ranije.

Moskva je u petak izvela svoj najveći zračni napad od početka invazije u veljači 2022. godine. Kijev je objavio da je pritom ubijeno 31 civila, a više od 160 njih je ozlijeđeno.

Guverner ruske regije Brijansk Aleksander Bogomaz u subotu je objavio da je u napadima na civilne objekte ubijeno dijete, ne otkrivši kad su se ti napadi dogodili.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene