Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje i kaos

VIDEO: Zbog narko bossa izvanredno stanje u Jamajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristaše narko bossa Christophera 'Dudusa' Cokea u Jamajci, naoružane su zaposjele ulica prijestolnice Kingstona i otvorile vatru na policijske postaje.

Bruce Golding, premijer Jamajke, obećao je javnosti kako kriminalci neće prevladati, a njihov napad nazvao je 'promišljenim nasiljem nad autoritetom države', prenosi BBC. Spomenuti narko boss Coke, kako bi se odupro uhićenju, poveo je svoju kriminalnu svitu. Rezultat te pobune, jedna je spaljena policijska postaja te dvije mecima izrešetane policijske postaje. Jamajčanske vlasti proglasile su izvanredno stanje u određenim područjima Kingstona.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Sve je počelo proteklog tjedna, kad su tamošnje vlasti najavile Cokeovo uhićenje i izručenje SAD-u. To je izazvalo revolt kod njegovih pristaša, koje su podigle barikade u Kingstonu i vlastima odgovorile kako će braniti Cokea. Kingston se trenutno nalazi u opsadnom stanju, a policija i vojska izmjenjuju vatru sa kriminalcima iza barikada. 'Kriminalni elementi, koji su nastrojeni nasilju i razaranju, biti će uhvaćeni', istaknuo je Golding u televizijskom obraćanju.

41-godišnji Coke, prema američkom ministarstvu pravosuđa, jedan je od najopasnijih svjetskih narko šefova, koji vodi bandu 'Shower Posse'. ta je banda tako nazvana zbog količine streljiva koje 'istresu' u razmjenama vatre, odnosno obračunima. Ukoliko ga se izruči SAD-u, u New Yorku ga čeka moguća doživotna kazna zatvora. Njegova banda, navode strani mediji, odgovorna je za višestruka ubojstva u Jamajci, kao i SAD-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene