Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klimatske promjene

VIDEO Snijeg u Južnoafričkoj Republici, poplave u SAD-u, vrućine u Europi... vrijeme postaje sve ekstremnije

Boravak na snijegu mnogima je san! A baš snimke takvog uživanja stižu s juga Afrike. Ondje je zasniježilo, u Americi poplave nose sve pred sobom, a Europa se prži na udaru novog toplinskog vala.

Snježni pokrivač nad Johannesburgom nakon više od 10 godina. Unatoč rekordnim minusima, one najhrabrije izmamio je na ulicu i izazvao val oduševljenja. Za one u prometu veselje je pak kratko trajalo. Snijeg im je ubrzo skinuo osmijeh s lica.

Snijeg u Johannesburgu Poplave u SAD-u (Foto: DNEVNIK.hr)

Na drugoj strani svijeta vremenske neprilike. Sredina srpnja Amerikancima je donijela nove borbe s poplavama. Vodene bujice pretvorile su se u slapove i nosile sve pred sobom. Razmjeri štete još uvijek se zbrajaju. Neki gradovi i dalje su pod vodom.

Snijeg u Johannesburgu Vrućine u EU (Foto: DNEVNIK.hr)

Europu prati drugačiji scenarij. Visoke temperature ne sviđaju se ni turistima. Kiše nema na vidiku, a živa na termometru u Španjolskoj se popela i do 44 Celzijeva stupnja. Uzroci povezani s vrućinama odnijeli su u Europi više od 60 tisuća života. Ekstremni uvjeti ni ove sezone ne popuštaju. Sredina ljeta tek se zahuktava.

Više o vremenskim ekstremima diljem svijeta pogledajte u videu reporterke Dnevnika Nove TV Maristele Baričević, priloženog na vrhu teksta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene