Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna zapljena

VIDEO U podrumu kuće krivotvorili milijune eura i dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanska policija procjenjuje da je krivotvoriteljima trebalo oko mjesec dana da tiskaju pronađenu zalihu dolara i eura. Tiskara je bila smještena u podrumu jedne obiteljske kuće u glavnom gradu Limi.

Policija u Peruu otkrila je dosad najveću količinu krivotvorenog novca u povijesti te države. U glavnom gradu Limi u podrumu jedne obiteljske kuće pronađena je tiskara i poveća zaliha novčanica nekoliko valuta.

Pročitajte i ovo Stampedo u noćnom klubu u Peruu - 3 Tragedija u Peruu U stampedu u noćnom klubu poginulo 13 ljudi: Sve je počelo kad je policija došla u nadzor zbog epidemioloških mjera Potres u Peruu (Foto: Screenshot/emsc-csem) Najsnažniji ove godine Potres od 8 stupnjeva pogodio Peru: "Cijeli hotel se tresao", "Bilo je zastrašujuće!"

Najviše je bilo američkih dolara, kojih je u raznim apoenima pronađeno preko 15 milijuna, a kako javlja Reuters, otkriveno je i oko milijun eura.

>> USKOK zatražio istražni zatvor za šest krivotvoritelja novca

Prema riječima šefa policijskog odjela za borbu protiv pranja novca Segunda Portocarrera, krivotvorene su novčanice trebale biti puštene u optjecaj u SAD-u te u nekoliko država članica eurozone, a dio ih je bio namijenjen i Venezueli, u kojoj na crnom tržištu vlada velika potražnja za dolarima.

Vjeruje se da je za tiskanje ovolike količine novca trebalo oko mjesec dana. Uhićena su dvojica sumnjivaca, a peruanska je policija dojavila svojim kolegama u Španjolskoj kako vjeruje da se ondje skrivaju braća jednog od sumnjivaca, koji su navodno ovih dana trebali preuzeti jednu pošiljku krivotvorenog novca. Informacija o eventualnom privođenju braće iz Španjolske zasad nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene