Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez presedana

VIDEO: Pokolj morskih pasa zbog peraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Juha od peraje morskog psa smatra se delikatesom, no znate li koliko se morskih pasa ubije, kako bi ljudi uživali u toj juhi? Brojka, na godišnjoj razini, ledi krv u žilama.

U japanskoj tvornici za preradu ribe, odbačeni leševi morskih pasa ispunjavaju vidokrug, a unatoč rapidnom opadanju njihovog broja u morima diljem svijeta, nemilosrdan masakr nad njima i dalje se provodi, a pogoni ga dalekoistočna želja za spomenutom juhom.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Policija u Sloveniji spriječila pokolj - 1 Spriječen masakr Slovenac koji je putem dark weba naručivao oružje za masakr imao je popis s imenima žrtava

Britanski fotograf Alex Hofford ostao je zaprepašten hodajući kroz krvlju morskih pasa natopljene tvorničke hale u gradu Kesen-numu, kako bi napravio snimku koju vidite.

'To je bilo stravično za vidjeti. Toliki pokolj zbog samo peraja', rekao je za The Sun Hofford. Godišnje, čak 73 milijuna morskih pasa očekuje sudbina, koju možete vidjeti na fotografiji. Da bude još gore, vlasnici tvornice ponosno predstavljaju brdo leševa morskih pasa kao turističku atrakciju!

Osim morskih pasa, Japanci nemilosrdno masakriraju i plavoperajnu tunu, dupine te kitove, zbog kojih se često sukobljavaju s eko-aktivistima.

Za kraj, istaknut ćemo samo jedan podatak, kako bi stvari dodatno stavili u perspektivu, a taj je da morski psi, godišnje u prosjeku ubiju tek četiri čovjeka! O odnosima dviju brojki riječi dalje ne treba trošiti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene