Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti govora

"Ova tragedija je alarm": Zagrepčani pale svijeće u znak podrške Beogradu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Povodom tragedije u osnovnoj školi u Beogradu građanska Inicijativa "Zagreb te zove" u četvrtak organizira paljenje svijeća na Cvjetnom trgu u 18 sati između ograde pravoslavne crkve sv. Preobraženja i kipa Petra Preradovića.

Na paljenju svijeća neće biti držanja govora niti posebnog isticanja jer je cilj da se tihim činom pruži solidarnost obiteljima poginule djece i građanima Beograda, najavio je organizator.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Beogradu "Morat će se odseliti" Susjedi otkrivaju detalje o dječaku ubojici: "Upucao je i djevojčicu koja mu se sviđala"

Inicijativa dodaje da prozivanje institucija i roditelja, traženje opravdanja za ovaj suludi čin neće vratiti djecu roditeljima, ali da je bolna činjenica da su oni zakazali.

"Ova tragedija je alarm da se hitno moraju uvesti promjene u odgoj, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu", dodaje se u priopćenju te upozorava da se tragedija može sutra dogoditi u Zagrebu, ali i u bilo kojem drugom gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Simulirao da puca u zaštitara Novi šok u beogradskoj školi: Učenik (9) napravio popis za likvidaciju, pozvana policija

Jučer se u jutarnjim satima dogodila tragedija u Beogradu u kojoj je učenik sedmog razreda ubio osmero djece i pripadnika osiguranja škole. Također, ozlijeđeno je još šestero učenika i nastavnica, koja se bori za život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene