Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO Papa ugledao starog prijatelja i provozao ga: 'Upadaj u papamobil!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa je iznenadio argentinskog svećenika i oduševio javnost. Kada je spazio svećenika Baeza u gomili na Trgu svetog Petra po njega je poslao žandare.

Papa Franjo iznenadio je argentinskog svećenika, inače svog starog poznanika Fabiana Baeza, kada mu je u srijedu tijekom opće audijencije ponudio prijevoz u svom papamobilu. Kada je uočio svećenika u gomili na Trgu svetog Petra po njega je poslao žandare koji su mu pomogli preskočiti ogradu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

Papa Franjo 'potukao' papu Benedikta!

Ovim postupkom Papa je još jednom narušio službeni protokol i oduševio javnost. Župnik iz Buenos Airesa nije imao VIP ulaznicu koja bi mu osigurala mjesto blizu oltara ili razgovor s Papom, piše AP. Međutim, Franjo ga je uočio među tisućama ljudi i odmah signalizirao vatikanskim žandarima da mu pomognu preskočiti barikade.

U pratnji starog prijatelja Papa je nastavio mahati okupljenima. Baez je novinarima priznao da ga je Papin prozor šokirao. "Rekao sam sam sebi što ja ovdje radim? Mamma mia!", ispričao je i nastavio:

Najbolje odjeveni muškarac u 2013. je...

"Papa se nasmijao i rekao mi dođi, sjedni, sjedni. I nastavio je pozdravljati ljude i ljubiti bebe. Bio sam jako ganut", prepričava Baez.

Inače, dvojac se poznaje od 1990-ih godina kada je Papa bio nadbiskup u argentinskom glavnom gradu.

Tijekom audijencije u srijedu Papa je bio posebno dobro raspoložen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene