Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće ljudi

VIDEO Ovako su u Sjevernoj Koreji proslavili treći nuklearni pokus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće ljudi u Sjevernoj Koreji slavilo je uspješno izveden treći nukelarni test svoje zemlje.

Treći nuklearni test koji je ovog tjedna izvela Sjeverna Koreja nije prošao bez prikladne proslave. Naravno, u sjevernokorejskom stilu. Građani i vojnici Kim il-sunga preplavili su glavni trg Pjongjanga posloženi u pravilne redove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove provokacije Sjeverna Koreja ispalila dva balistička projektila Slika nije dostupna Vrhovni vođa na čelu Kim Jong Un se hvali vojnom moći: Na ulice izašla oklopna vozila i balističke rakete

Pred okupljenom masom održani su govori u kojima se slavio treći test te su se osudile međunarodne sankcije uzrokovane nukelarnim pokusom.

>> Sjeverna Koreja potvrdila: DA, izveli smo treći nuklearni pokus!

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je početkom tjedna uspješno izvela treći nuklearni pokus pod zemljom. Odmah nakon objave, emitirana je emisija u kojoj se vojska poziva na punu spremnost 'za borbu protiv agresora'. U programu emitiranom na sjevernokorejskoj televiziji voditeljica poziva pripadnike vojske te zemlje da se potpuno pripreme za borbu. Naglasila je da, kada se izda naredba, moraju biti potpuno spremni za napad na agresora poput SAD-a i njihove marionetske vojske Južne Koreje te na taj način postići povijesni cilj ponovnog ujedinjenja nacije.

Predsjednik SAD-a Barack Obama osudio je ovaj pokus i rekao da je to prijetnja cijeloj međunarodnoj zajednici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene