Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova vrsta sisavca

VIDEO Nije se znalo da OVO postoji u prirodi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živi u Andama, hrani se voćem, biljnim sokom i kukcima, smeđe je boje, sisavac je. Opis je to potpuno nove vrste sisavca.

Znanstvenici iz Smithsoniana otkrili su novu vrstu sisavca kojeg su nazvali olinguito. Sisavac kojeg su često opisivali kao mješanca mačke i plišanog medvjedića živi u šumama Kolumbije.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Ilustracija 5,7 po Richteru Snažan potres pogodio Kolumbiju: “Bilo je prilično glasno, jako se treslo. Pod je stvarao zvuk dok se pomicao“

>> Kostarika zatvara zoološke vrtove, životinje pušta na slobodu!

Olinguito je prva nova vrsta otkrivena u zapadnoj hemisferi u posljednjih 35 godina. Neobično stvorenje pripada porodici rakuna, krzno mu je smeđe boje, a živi u Andama.

Hrani se voćem i biljnim sokom, ali i kukcima. Olinguita su sto godina krivo identificirali i znanstvenici su ga izjednačavali s olinguom, većim rakunom.

Da se radi o novoj vrsti, otkriveno je tek nakon što su mu uzeli DNK. 'Na neki način, ova se životinja skrivala u sjeni', rekao je zoolog Roland Kays. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene