Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kako spavate?'

VIDEO: Obama razgovarao s astronautima u svemiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronauti shuttlea Discovery jučer su na video konferenciji razgovarali sa predsjednikom SAD-a Barackom Obamom koji im se obratio s nizom zanimljivih pitanja.

Obama im je u uredu okružen školskom djecom i Kongresnicima rekao da je posebno ponosan na njih i uspješnu misiju. Tijekom konferencijskog poziva Obama je astronaute shuttlea Discovery ispitivao o svemu, od toga koliko brzo putuju to vježbanja u svemiru. Također je pitao čime se bave osim rada na eksperimentima i kako bestežinsko stanje utječe na njihov san.

Pročitajte i ovo Svemirska utrka Problematično pitanje Astronom o zahuktaloj svemirskoj utrci: "Slijedi slanje ljudi na Mjesec, a potom na dosad neosvojiv planet Prijelaz smrti - 3 Poziv Domagoja Mikića Prijelaz smrti na kojem je poginuo 12-godišnji dječak: "Mi smo se gledali preko ceste, on je krenuo, čuo sam kako gume škripe..."

Učenici iz Washingtona i članovi Kongresa pridružili su mu se tijekom poziva koji je kamerom zabilježila agencija AP. Posada Discoveryja će provesti utorak odmarajući se od jučerašnje treće i posljednje svemirske šetnje, a na Zemlju bi trebali sletjeti u subotu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene