Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba poginula

VIDEO Neredi u Kairu, Mursijevi pristaše i protivnici gađali se kamenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristalice i protivnici svrgnutog predsjednika Egipta Mohameda Mursija u središtu su se Kaira sukobili, pri čemu je ubijena najmanje jedna, a ozlijeđeno je najmanje sedam osoba.

U neredima koji su tijekom poslijepodneva izbili u središtu glavnog grada Egipta Kaira poginula je najmanje jedna, a ozlijeđeno najmanje sedam osoba, izvijestila je agencija Reuters, pozivajući se na državne medije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaos se nastavlja Egipat: ElBaradeiju će suditi jer je podnio ostavku Slika nije dostupna Ili ste s nama, ili... Egipat na rubu: Vojska Muslimanskom bratstvu dala 48-satni ultimatum

>> General al-Sisi na sudu: Mursijeva obitelj tuži vojsku za otmicu bivšeg predsjednika

U blizini središnjeg trga Tahrir sukobili su se protivnici i pristalice nedavno svrgnutog predsjednika Egipta Mohameda Mursija. Jedni su na druge bacali kamenje i ispaljivali vatromet, a sigurnosne su snage ispalile suzavac kako bi situaciju dovele u red.

Mursi je nakon svrgavanja u državnom udaru, kojega nove vlasti i dio međunarodne zajednice odbijaju nazvati tim imenom, zadržan u kućnom pritvoru na nepoznatoj lokaciji, vjerojatno u sjedištu Republikanske garde.

Danas je Mursijeva obitelj čelnika vojnih snaga generala al-Sisija optužila za otmicu bivšeg predsjednika.

Od Mursijeve smjene na ulicama Kaira neprekidno traju prosvjedni skupovi - paralelno se u gradu okupljaju pristalice državnog udara i pristalice Mursija, a dosad je u nekoliko navrata došlo do njihovih međusobnih sukoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene