Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva su muškarca ubijena u provođenju pravde na somalski način.


Svjedoci kažu kako su islamski militanti u Somaliji ubili dva muškarca optužena za ubojstvo i preljub, javlja AP. Stanovnici grada Afgoye, jugozapadno od glavnog grada Mogadishua, kažu kako su islamisti kamenovali do smrti muškarca Mohameda Abukara Ibrahima koji je optužen za preljub, a streljali Ahmeda Mahmouda Hawalea kojeg su prethodno optužili za ubojstvo. Video snimka dostavljena AP-u koji je trenutak užasa izbrisao, pokazuje ubojstva oba muškarca.

Militanti su prije nehumanog čina okupili stanovnike grada da bi svjedočili egzekuciji. Na snimci se vidi i 18-godišnja Halimo Sheik Abhulle, kako prima udarce zbog navodnog ilegalnog spolnog odnosa s muškarcem kojeg su kasnije kamenovali na smrt somalski pobunjenici. Islamski sudovi kojima upravljaju radikalni klerici odobrili su egzekucije, šibanje i amputacije prije nekoliko mjeseci. U nekim područjima militanti su također zabranili filmove, glazbene zvukove na mobitelima, plesanje na vjenčanjima te igranje i gledanje nogometnih utakmica.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Islamisti preobraćuju stotine Jazida na islam i tvrde: 'S nama su sretni!' Slika nije dostupna Sjećate se Bijele udovice? Ponovno je viđena, ovaj put na devi

Upozoravamo čitatelje da je priložena snimka egzekucije dva muškarca uznemirujuća.