Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džihadistička propaganda

VIDEO Islamisti preobraćuju stotine Jazida na islam i tvrde: 'S nama su sretni!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti pozivaju Jazide koji se još skrivaju u planinama Sindžara da se spuste i prihvate islam te da će biti sretni kao i njihovi sunarodnjaci koji su to već učinili.

Netom nakon što su objavili snimku smaknuća američkog novinara Jamesa Foleya kojem je džihadist odrubio glavu u utorak, ISIS je objavio snimku preobraćenja stotine muškaraca Jazida na islam.

'Stotine Jazida prihvaćaju islam' naslov je videa u kojem nema nikakvih naznaka krvoprolića koje je nagnalo tisuće pripadnika ove manjinske vjerske zajednice na bijeg pred okrutnim džihadistima, piše Sky News.

Na snimci se vidi kako dvojica boraca Islamske države govore na arapskom jeziku. Jedan od njih ima dugačku bradu, obučen je u crno i naoružan puškom. Drugi je golobradi mladić.

'Ono što se govori o nama suprotno je od realnosti', govori stariji džihadist koji je ustvrdio i da su Jazidima osigurali sve što im je potrebno.
'Muškarci, žene i djeca koji su se preobratili na islam i danas su sretni', kazao je.

'ZASTRAŠUJUĆE ZAVOĐENJE' Zašto su tako efikasni u regrutiranju novih boraca?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jači no ikad GODINA DANA KALIFATA Od nepoznate skupine do neprijatelja svijeta u 12 mjeseci Slika nije dostupna Obavještajne službe tvrde U srcu Europe: Raste broj džihadista koji se vraćaju u Njemačku

Pozvao je preostale Jazide, koji se još nalaze u planinama Sindžara, gdje ih je tisuće i umrlo, da se spuste i prihvate islam kao svoju vjeru.

'Ako ostanu još gore, svi će umrijeti od gladi i žeđi. Toliko o tome da će im Zapad pomoći. Ako prihvate islam, dat ćemo im sve što trebaju i imat će sretan život', poručio je islamski borac.

Na snimci se vide i deseci Jazida kako silaze s autobusa i grle naoružane džihadiste u crnom.

ISIS je optužen za ubojstvo tisuće nedužnih ljudi drugih vjeroispovijesti koji su odbili preobratiti se na islam. Samo je u jednom selu, Kocho, ubijeno preko 400 muškaraca u dva dana, a njihove su žene i djecu džihadisti odveli u roblje.

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene