Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kupci skupocjenih automobila u Berlinu trebali bi razmisliti o nekom dobrom osiguranju, jer više od 200 takvih automobila spaljeno je u Njemačkom glavnom gradu ove godine.


Napadači automobile pale većinom vikendom tijekom noći, a kako kaže policija, pripadaju ljevičarima. ‘Ne vjerujemo da postoji organizirana skupina koja stoji iza ovih napada. Mislimo da su sami ili djeluju u manjim grupama. Osobe koje smo do sada uhitili potvrđuju našu teoriju’, rekao je glasnogovornik policije Thomas Goldack, piše AP. Ovaj fenomen nije potpuno nov u Berlinu. Prošle godine, policija je izbrojala 73 spaljena automobila.

Vezani članci Njemačka: Zabio se autom u pješake - 3 Još se utvrđuju motivi vozača koji je pregazio ljude u Berlinu, oglasila se i šefica policije Važnost pojasa (Foto: Instagram) Istaknule važnost vezanja pojasa na vrlo efektan način, dobro ćete upamtiti njihovu lekciju

Nije jasno, doduše, zašto ove godine paleža ima više. ‘Nedavno smo se suočili s kampanjom protiv militarizma, prilikom koje su prosvjednici pozivali na napade na pojedine kompanije, njihove automobile i zgrade. Znamo da su na primjer ovi slučajevi motivirani ljevičarskim ekstremizmom’, rekla je Claudia Schmid, ravnateljica berlinske agencije koja se bavi ekstremizmom te donekle objasnila zašto se broj zapaljenih auta i više nego udvostručio. Osim BMW-a i Mercedesa, na meti su VW, ali i automobili bilo koje marke koji pripadaju kompanijama kao što je Deutsche Telekom. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju