Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak 400 letova otkazano je u zračnoj luci Heathrow u Londonu, a u Engleskoj i Walesu zatvoreno je više od 3.000 škola.


Putnici u najprometnijoj britanskoj zračnoj luci na zapadu Londona suočili su se s velikim brojem otkazanih i odgođenih letova. Zbog gustog snijega, smanjene vidljivosti i smrznutih pista otkazano je ukupno 400 letova, javlja AP.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i olujna bura stvaraju probleme: Izdana brojna upozorenja za Hrvatsku Toni Štimac, načelnik Općine Lokve, i Katarina Jusić Snijeg ih zatrpao kao usred zime: "Ovo je Gorski kotar, opremljeni smo, borimo se"

'Radimo sve što možemo da pomognemo putnicima čiji su letovi otkazani ili odgođeni zbog vremenskih neprilika', priopćio je British Airways.

Neki su putnici ispričali kako su u avionu bili i sedam sati, ali njihov zrakoplov nikada nije uzletio. 'Ovdje je kaos. Dali su nam spužve za ležanje i deke, ali ne žele ugasiti svjetlo. Ja ne mogu spavati s upaljenim svjetlima', rekao je putnik Terry Collins. Njegova suputnica dodaje kako su im torbe ostale u avionu tako da ne mogu otići.

>> VIDEO Znate li gdje je ovo? Liči na Zagreb, ali nije...

Osim toga zatvoreno je više od 3.000 škola u Engleskoj i Walesu u vrijeme kada obilne snježne padaline zadaju goleme probleme u većem dijelu Velike Britanije, izvijestio je u petak BBC.

Obilan snijeg pada i u Walesu, gdje je meteorološka služba izdala rijetko upozorenje na kritične vremenske prilike koje znači da se putuje samo u krajnjoj nuždi. Upozorenje je objavljeno i za neke dijelove Sjeverne Irske te veći dio Engleske, dok snijeg pada i u pojedinim područjima Škotske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook