Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapeli, a imaju više iskustva sa snijegom

VIDEO Znate li gdje je ovo? Liči na Zagreb, ali nije...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometne nesreće, zastoji u prometu, otkazivanje više od 200 letova prouzročene su količinom snijega koji je pao na Beč - u samo 15 sati palo ga je 40 centimetara, a očekuje se još dodatnih deset.

Snijeg nije uzrokovao probleme samo u Zagrebu. U ovim se trenucima s obilnim padalinama bore i stanovnici Beča. Osim što je otkazano više od 200 letova, svake minute, rekao je glasnogovornik vatrogasaca, zbog snijega se dogodi prometna nesreća.

Pročitajte i ovo Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS"

Mnogi letovi čija je destinacija bila Beč, preusmjereni su u Linz i Graz, a otkazani su letovi desetak tisuća putnika.

>> VIDEO Ovako izgleda čišćenje snijega u Kanadi

'Jutros nam je palo mnogo snijega. Obično ovdje dolazim biciklom, ali danas nisam mogao. A i dugo sam čekao javni prijevoz. Tramvaji nisu vozili nekim dijelovima grada', rekao je jedan stanovnik Beča.

Na Beč je palo oko 40 centimetara snijega u svega 15 sati, što nije zabilježeno od 1986. godine, javlja AFP. Očekuje se još dodatnih 10 centimetara, a temperatura pada do minus deset celzijevih stupnjeva.

U drugim dijelovima Austrije snijeg i jak vjetar uzrokovali su odgode javnog prijevoza i brojne prometne nesreće, ali i zastoje na cestama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene