Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svaki slučaj

VIDEO: Japan u stanju pripravnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japansko ministarstvo obrane danas je na svom teritoriju osposobilo Patria Advanced Capability – 3 (PAC – 3), sustave proturaketnog štita u skladu sa stanjem pripravnosti koji, kako kažu, služi za sprječavanje padanja krhotina na Japan ukoliko lansiranje rakete Sjeverne Koreje ne uspije.

Naime, Sjeverna je Koreja najavila da će između 4. i 8. travnja u orbitu poslati telekomunikacijski satelit kao dio mirnodopske misije kojom razvija svemirski program, prenosi AP. Ali neke vlade sumnjaju kako bi Sjeverna Koreja mogla lansiranje koristiti za testiranje tehnologije za projektile dugog dometa koje bi mogle doseći Aljasku.

Pročitajte i ovo Lansiranje rakete H3 Uspješno lansiranje VIDEO Pogledajte kako je Japan lansirao novu raketu nakon prošlogodišnjeg fijaska Ilustracija Državni mediji Iran prvi put istovremeno lansirao tri satelita

>> Moskva pozvala Pjongjang da odustane od lansiranja rakete

>> Sjeverna Koreja ne odustaje od lansiranja satelita

Slijedom sve većih regionalnih tenzija, komunistička nacija upozorila je da će svaki napad na svoj satelit smatrati činom rata. Japan je poduzeo rijedak korak, kada je u petak odobrio ratne brodove i presretače raketa da štite njezinu obalu u slučaju da lansiranje Sjevernokorejskog satelita 'pođe po zlu'. Unatoč tome, Tokio tvrdi da je mogućnost da na njihov teritorij padnu krhotine satelita veoma male.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene