Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U orbitu izbacuju satelit

Moskva pozvala Pjongjang da odustane od lansiranja rakete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je pozvala Sjevernu Koreju da odustane od lansiranja rakete dugog dometa koje je predviđeno početkom travnja, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksej Borodavkin.

'Stanje u regiji je napeto i trebalo bi odustati od lansiranja', rekao je Borodavkin, prenosi ruska agencija Interfax. Ministar je dodao da je nepotrebno pojačavati napetosti.

Pročitajte i ovo Lansiranje rakete H3 Uspješno lansiranje VIDEO Pogledajte kako je Japan lansirao novu raketu nakon prošlogodišnjeg fijaska Sjeverna Koreja (Foto: Google Maps) Ošetećeno nekoliko zgrada Kakva blamaža! Sjeverna Koreja ispalila raketu i slučajno pogodila svoj grad

'Izložili smo naše stajalište sjevernokorejskom režimu kao i drugim partnerima', nastavio je ruski diplomat, prenosi agencija Itar -Tass, ocjenivši da sva pitanja povezana s predviđenim lansiranjem treba riješiti dijalogom.

Sjeverna Koreja je najavila da će u orbitu izbaciti 'telekomunikacijski satelit' između 4. i 8. travnja. Sjedinjene Države, Japan i Južna Koreja sigurne su da je taj 'satelit' ustvari raketa dugog dometa Taopodong-2.

Japanski ministar obrane Yasukazu Hamda je naredio vojsci da bude spremna uništiti svaku sjevernokorejsku raketu koja bi mogla pasti na Japan.

Nakon toga su dva japanska razarača Chokai i Kongo isplovili iz luke Sasebo prema Japanskom moru, javila je agencija Jiji. Sjeverna Koreja je, pak, priopćila da će svaki pokušaj rušenja 'satelita' biti čin rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene