Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignorirao nesreću?

VIDEO: Drama u zraku, a kontrolor leta zbija šale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je snimka privatnog razgovora kontrolora leta i njegove prijateljice tijekom sudara helikoptera i aviona iznad rijeke Hudson u kolovozu, pri čemu je poginulo devet ljudi.

Potpuno nesvjestan da helikopteru i avionu, koji su navodno bili u njegovoj domeni, prijeti sudar, neidentificiran kontrolor leta vodio je privatan razgovor s prijateljicom o mrtvoj mački, javlja AP. Kako se može čuti na snimci, oboje su kroz smijeh komentirali kako je ona pronašla mrtvu mačku u zračnoj luci i pokušala je baciti u smeće. Kontrolor joj je rekao da je gledao cijeli prizor dalekozorom iz tornja te su se šalili o tome kako će mačku ispeći na roštilju. Tijekom razgovora čuje se kako kontrolor upravlja prometom.

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu

>> VIDEO: Snimka sudara aviona i helikoptera

Transkript razgovora već je objavljen, a sada je u javnost puštena i snimka. Dok je kontrolor ćaskao na telefon o zbivanju su ga obavijestili drugi kontrolori. Kontrolor leta zračne luke Teterboro u New Jerseyju nalazi se na dopustu dok je u tijeku istraga. Nacionalni odbor za sigurnost promet koji istražuje nesreću, rekao je da je kontrolor predao odgovornost za navođenje leta kontrolorima u obližnjem aerodromu Newark Liberty. Helikopter je netom prije toga uzletio s heliodroma s njujuroške strane rijeke.

>> VIDEO: Sudar helikoptera i aviona iznad rijeke Hudson

Razgovor kontrolora leta i njegove prijateljice možete čuti u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene