Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi mrtvi?

VIDEO: Sudar helikoptera i aviona iznad rijeke Hudson

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički helikopter u kojem je bilo šest osoba i mali avion koji je prevozio tri osobe, sudarili su se iznad rijeke Hudson u blizini New Jerseyja. Svih devet osoba najvjerojatnije je poginulo, rekao je gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg.

Potvrđeno je da su pronađena tri mrtva tijela, dok nikog drugog spasilačke ekipe na terenu još nisu pronašle, javlja AP. Vlasti su izvjestile kao se u avionu nalazilo jedno dijete, a helikopter je prevozio pet talijanskih turista. Svjedoci su ispričali da su se obje letjelice srušile u rijeku Hudson, a ostaci se raspršili uz obalu i po vodi. Do sada su tri osobe izvučene iz olupine. Prema policiji, obje se letjelice nalaze pod vodom. Potraga za ostalim tijelima bila je prekinuta preko noći i nastavljena je jutros.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

 

 'Vidjela sam kako nakon sudara jedna letjelica pada u vodu, ali drugu nisam mogla vidjeti', ispričala je jedna svjedokinja. Ostali svjedoci pričaju o glasnom zvuku, da je helikopter 'pao kao kamen', a avion je ostao bez jednog krila. Na mjesto nesreće koja se dogodila jučer nešto iza podneva po lokalnom vremenu, ubrzo su pristigle spasilačke ekipe i ronioci.

 

U isto vrijeme provodi se istraga zašto se dogodio sudar. Nesreća se dogodila u prometnoj zračnoj zoni. Piloti su, prema pisanju Newsdaya, na tom području imali ponešto slobode izabrati rutu kojom će letjeti, dok god ostaju ispod 300 metara visine i ne probližavaju se neboderima.

 

Problema iznad rijeke Hudson imao je i putnički avion prije sedam mjeseci kojeg je pilot Chesley Sullenberger spustio na rijeku i spasio svih 155 putnika i članova posade.

Strahujete li od leta zrakoplovom?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene