Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U BOLNICI JE

VIDEO Dječaka tijekom kupanja pogodio grom: Čuo se samo udarac, pao je kao pokošen

Dječaka pogodio grom
Dječaka pogodio grom Foto: Screnshoot/Twitter
Dječaka je tijekom kupanja u Australiji udario grom, hitno je prebačen u bolnicu, u kritičnom je stanju.

Dječaka, za kojeg se vjeruje da ima oko osam godina, u četvrtak u popodnevnim satima pogodio je grom tijekom kupanja u Barrack Pointu u Shellharbouru na južnoj obali Australije. 

Snimka prikazuje dječaka kako ulazi u more sa svojim roditeljima i mlađim bratom. Nekoliko trenutaka kasnije udara ga grom.

Dječak je prije tjedan dana s obitelji došao iz Velike Britanije na odmor u Australiju. Mališan je hitno prebačen u dječju bolnicu u Westmeadu i u kritičnom je, ali stabilnom stanju, piše Daily Mail.

"To je bilo toliko šokantno, nitko nije očekivao da će se nešto takvo dogoditi i samo najednom dječak je pao kao pokošen. Odjednom je njegova obitelj počela vrištati i tražiti pomoć", opisuje svjedok Simon Young za 9News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bila je na respiratoru Preminula Britanka koju je u Splitu udario grom: "Očajnički tužan slučaj"

Young je rekao da je čuo udar groma prije nego što su se okrenuli i vidjeli ozlijeđenog dječaka kako ga drže njegovi roditelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna fenomen koji može biti opasan Totalna zbrka oko izraza: Trebamo li se bojati udara munje ili groma?

Ubrzo su na mjesto nesreće stigli liječnici, koji su uspjeli reanimirati dječaka, koji je također imao opekline na prsima koje su na licu mjesta sanirali bolničari i medicinska ekipa za intenzivnu njegu, koja je stigla spasilačkim helikopterom hitne pomoći.

Iako je ovo rijedak i nesretan incident, podsjetnik je na to da, kada su grmljavinske oluje u tom području, trebate izbjegavati boravak u vodenim površinama, poručila je policija.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene