Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Četrdesetosmogodišnja majka dvoje djece Daniella DiMambro, koju je na splitskoj plaži Kašjuni prije desetak dana pogodio grom od 300 milijuna volti, i dalje je u komi.


Daniella DiMambro, koju je prije deset dana na poznatoj splitskoj plaži pogodio grom, i dalje je u kritičnom stanju te se bori za život. 

Vezani članci Dječaka pogodio grom VIDEO Dječaka tijekom kupanja pogodio grom: Čuo se samo udarac, pao je kao pokošen Grom pogodio ženu na plaži - 4 Žena koju je pogodio grom na plaži bori se za život: U trenutku udara imala je i ogrlicu

Ona i njezina devetnaestogodišnja kći bile su među mnoštvom turista koji su bježali s plaže nakon što je prije desetak dana snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo splitsku plažu Kašjuni, a upravo u trenutku bijega udario ju je grom.

U početku su je liječnici u gradskoj bolnici KBC Split stavili na respirator te joj davali sedative istovremeno je liječeći od opeklina, ozljeda glave, ali i unutarnjih ozljeda.

Liječnici smatraju da se trenutno nalazi u stanju u kojem se može iz Hrvatske vratiti posebnim medicinskim letom. Nakon što sleti, trebala bi biti odvezena na daljnje liječenje.

Njezina rođakinja poručila je da Daniella više nije pod sedativima no da je još uvijek u komi. "Još uvijek je u teškom stanju i svi smo jako zabrinuti“, kazala je dodavši da joj je srce stalo na 30 minuta nakon udara groma. "Svi smo jako zahvalni ekipi iz KBC-a Split na onome što su učinili. Bolnica je jako dobra“, rekla je.

"Sve što sad možemo jest nadati se i moliti da je sve u redu i da unutarnje ozljede nisu velike“, poručila je rođakinja te je ukratko prepričala što se točno dogodilo 20. kolovoza kada je Daniellu pogodio grom.

Mario Jurič Žena koju je pogodio grom na plaži u Splitu, bori se za život: "Sve je izgledalo stravično, pokušala se skloniti"

Grom pogodio ženu na plaži - 4 Žena koju je pogodio grom na plaži bori se za život: U trenutku udara imala je i ogrlicu

"Bila je na plaži s kćerkom dok, dok je njezin sin ostao u stanu. Vrijeme se naglo promijenilo te ju je grom udario točno u trenutku kada je odlazila s plaže“, kazala je i nastavila: "Srce joj je stalo, a život joj je spasila ekipa hitne pomoći i liječnik koji je bio u prolazu. Njezinoj kćeri nije bilo nimalo lako, budući da ne poznaje jezik, a morala je obavljati poslove s osiguravajućim društvima, bolnicom i policijom“, rekla je za Daily Mail.

Dodala je da je Daniellina kći čitavo vrijeme bila uz majčin krevet na intenzivnoj njezi. "Bila je opečena i sva prekrivena cjevčicama. To je jednostavno grozno“, kazala je dodavši da još uvijek nitko ne zna kakav će biti ishod uzimajući u obzir da će joj možda trebati dugotrajna pomoć, odnosno da više nikada neće moći raditi.

Prošli je tjedan profesorica Sanda Stojanović Stipić, koja je sudjelovala u liječenju Danielle, otkrila kako liječnici vjeruju da je munja pogodila ogrlicu koju je nosila.

Svake godine dogodi se oko 240.000 udara gromova, od čijih posljedica diljem svijeta pogine oko 2000 ljudi. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju