Zrakoplov i munja
Zrakoplov i munja Foto: Getty Images

U četvrtak je grom udario zrakoplov Croatia Airlinesa koji je letio iz Dubrovnika u Zagreb. Iz te avioprijevozničke tvtke doznajemo da je slijetanje prošlo bez problema i nije bilo opasnosti za putnike. Avion je pregledan i nisu uočena nikakva oštećenja.


U zrakoplov Croatia Airlinesa koji je iz Dubrovnika letio za Zagreb, u četvrtak je došlo do udara groma.

Putnici su se uznemirili, no iz avioprijevozničke tvrtke pojasnili su nam da nikakve opasnosti za ljude nije bilo.

"Već pri konstruiranju aviona u obzir se uzimaju takve situacije, s obzirom na to da zrakoplovi dolaze u područja s elektricitetom. No, nije ih uvijek moguće izbjeći", rekao nam je glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić te pojasnio kako je avion konstruiran po principu Faradeyevog kaveza, odnosno kaveza sa zaštitom koji privuče elektricitet i preko statičkih ispražnjivača ga ispušta u atmosferu.

Ti ispražnjivači nalaze se na stražnjem dijelu krila aviona. 

Ilustracija Od Londona do Dubrovnika putovali gotovo 24 sata: "Nadam se da ćemo imati dosta goriva"

Air Srbija Srpski zrakoplov poletio iz Crne Gore, a onda je krenuo užas: Čuo se prasak, iz aviona je počeo sukljati dim

Avion Croatia Airlinesa bez problema je sletio na zagrebački aerodrom, potvrdio nam je Janušić te kazao kako je u skladu s procedurom i pregledan.

Nikakva oštećenja nisu uočena.

Neki od putnika izjavili su kako se vidjelo plavo svjetlo, a onda su čuli snažan udarac.

"Nastala je panika, čuli su se urlici. Kad su shvatili što se dogodilo, smirili su se", rekao je jedan od putnika za 24 sata.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju