Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila je na respiratoru

Preminula Britanka koju je u Splitu udario grom: "Očajnički tužan slučaj"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Britanka koju je u kolovozu u Splitu pogodio grom, preminula je u bolnici u Nottinghamu, javljaju britanski mediji.

Daniella DiMambro (48), britanska fizioterapeutkinja koju je 20. kolovoza u Splitu pogodio grom, 7. kolovoza preminula je od ozljeda mozga, objavili su danas britanski mediji.

Mrtvozornica Mairin Casey, smrt Danielle DiMambro opisala je kao 'očajnički tužan slučaj'.

DiMambro se spremala otići s plaže u trenutku kad ju je pogodio grom. Drugi kupali priskočili su joj u pomoć, a jedan liječnik koji je bio u prolazu ju je oživljavao, ali, kako piše Daily Mail, žena je pretrpjela hipoksičnu ozljedu mozga - koja nastaje kada je dotok kisika u mozak ograničen.

U KBC-u Split odmah su je stavili na respirator te joj davali sedative, istovremeno je liječeći od opeklina, ozljeda glave, ali i unutarnjih ozljeda. Nakon nekog vremena bila je spremna posebnim medicinskim letom otići u Veliku Britaniju.

"Munja joj je vjerojatno ušla kroz desno uho", rekla je mrtvozornica Casey na saslušanju u srijedu.

U bolnici u Nottinghamu do smrti je bila na respiratoru, pod strogim nadzorom liječnika. 

Pročitajte i ovo Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu NA "NIKOLI TESLI" Grom udario u pistu beogradske zračne luke "Nikola Tesla", polijetanja bila privremeno obustavljena

Pročitajte i ovo Grmljavina u Zagrebu snažna detonacija Što se to čulo u Zagrebu? Građani u nedoumici: "Jel' to pukla eksplozija ili grmi?"

Njena obitelj potražila je stručnjaka iz Londona koji im je također rekao da prognoze nisu dobre, odnosno da su ozljede mozga preteške.

"Smrt je nastupila zbog udara groma, što je dovelo do srčanog zastoja i hipoksične ishemijske ozljede mozga", rekla je Casey.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene