Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRI OSOBE SU OZLIJEĐENE

VIDEO Autobus se survao u jezero, voda je u sekundi preplavila vozilo: Dramatični trenuci spašavanja prestravljenih putnika

Trenuci spašavanja
Trenuci spašavanja Foto: Screenshot/YouTube
Nadzorna kamera autobusa snimila je dramatičan trenutak u kojem je vozač izubio kontrolu nad vozilom te se vozilo s putnicima survalo u jezero.

U srijedu u trajektnoj luci Atabey u četvrti Battalgazi u istočnoj Turskoj vozač autobusa pokušao se ukrcati na trajekt. No, izgubio je kontrolu nad vozilom, koje se survalo u jezero. Stravične trenutke nesreće snimila je nadzorna kamera u autobusu.

Vozač, kao i putnici, proživljavali su dramatične trenutke, ali nasreću su građani koji su svjedočili nesreći odmah priskočili u pomoć te počeli razbijati prozore na autobusu kako bi putnike izvukli te odveli na sigurno.

Videonadzorna kamera s prednjeg dijela autobusa pokazuje vozača kako počinje gubiti kontrolu nekoliko trenutaka prije užasnog incidenta. Samo nekoliko sekundi kasnije autobus je pao u jezero i ogromna količina vode, poput golemog vala, počela je ulaziti u autobus, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja posade teretnog broda - 3 NESREĆA U JAPANU Prevrnuo se brod: Obalna straža u velikoj akciji spašavanja, ne zna se koliko je preživjelih

Pročitajte i ovo Ilustracija TEŠKE OZLJEDE Nesreća na Trgu bana Jelačića: 81-godišnjak jurio na električnom romobilu pa završio u Traumi

Mještani su odmah pohitali spasiti putnike te su uspjeli razbiti stakla na autobusu i spasiti neke od prestravljenih putnika.  

Lokalna vatrogasna služba Malatya požurila je na mjesto događaja i pomogla ostatku putnika.

Nakon hitne intervencije na mjesto nesreće stigao je i specijalistički tim za podvodno spašavanje kako bi provjerio da u autobusu više nema zarobljenih osoba.

Nakon nesreće tri osobe su ozlijeđene i prebačene u lokalnu bolnicu. Srećom, nitko u autobusu nije zadobio ozljede opasne po život. U međuvremenu su započeli radovi na uklanjanju autobusa iz jezera, a istraga o uzroku incidenta je u tijeku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene