Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor s kolegom

Američka diplomatkinja Nuland se izjasnila : J**eš EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Victoria Nuland je u telefonskom razgovoru s kolegom iz Kijeva vrijeđala Europsku uniju, a iz Bijele kuće optužuju Rusiju za curenje informacija.

'Je**š EU!', izjavila je navodno Victoria Nuland, nova visoka američka diplomatkinja u nedavnom telefonskom razgovoru s američkim diplomatom u Kijevu, Geoffom Pyattom, navodi Guardian.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se osipanje Trumpovog tima Glasnogovornik Bijele kuće dao ostavku zbog neslaganja s Trumpom Slika nije dostupna NIZ TEMA KREMLJ POTVRDIO Putin i Trump sutra će imati telefonski razgovor, prvi nakon inauguracije novog predsjednika SAD-a

Diplomati su razgovarali o nemirima i potencijalnim rješenjima stanja u Ukrajini kada je Nuland navodno izjavila kako bi bilo bolje da UN preuzme ulogu posrednika umjesto EU dodajući, 'F''k EU!'

Bulatov: Mučenjem su me prisilili da kažem da sam američki špijun

Snimku telefonskog razgovora presreo je netko u Rusiji i objavio na Youtube-u, a iz SAD-a su pokušali preusmjeriti krivnju na rusku vladu budući da je video prvi puta tvitan s njihovog Twitter profila.

Ipak, glas sa snimke nisu identificirali kao Nulandin. 'Zasad nije moguće potvrditi informaciju s videosnimke, iako žena koji govori zvuči kao Nuland,' izjavio je Jay Carney, glasnogovornik Bijele kuće.

Nuland se ispričala za svoje nediplomatsko ponašanje dok je njemačka kancelarka Angela Merkel osudila takvo ponašanje nazivajući ga krajnje neprikladnim.

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene