Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Victoria Nuland je u telefonskom razgovoru s kolegom iz Kijeva vrijeđala Europsku uniju, a iz Bijele kuće optužuju Rusiju za curenje informacija.


'Je**š EU!', izjavila je navodno Victoria Nuland, nova visoka američka diplomatkinja u nedavnom telefonskom razgovoru s američkim diplomatom u Kijevu, Geoffom Pyattom, navodi Guardian.

Vezani članci Njemačka kancelarka, Angela Merkel Ništa od strogog zatvaranja Njemačke za Uskrs: Merkel povukla odluku Kölnska katedrala, ilustracija Dvije najveće crkve u Njemačkoj protiv preporuka vlasti: "Ne želimo se odreći misa s vjernicima za Uskrs"

Diplomati su razgovarali o nemirima i potencijalnim rješenjima stanja u Ukrajini kada je Nuland navodno izjavila kako bi bilo bolje da UN preuzme ulogu posrednika umjesto EU dodajući, 'F''k EU!'

Bulatov: Mučenjem su me prisilili da kažem da sam američki špijun

Snimku telefonskog razgovora presreo je netko u Rusiji i objavio na Youtube-u, a iz SAD-a su pokušali preusmjeriti krivnju na rusku vladu budući da je video prvi puta tvitan s njihovog Twitter profila.

Ipak, glas sa snimke nisu identificirali kao Nulandin. 'Zasad nije moguće potvrditi informaciju s videosnimke, iako žena koji govori zvuči kao Nuland,' izjavio je Jay Carney, glasnogovornik Bijele kuće.

Nuland se ispričala za svoje nediplomatsko ponašanje dok je njemačka kancelarka Angela Merkel osudila takvo ponašanje nazivajući ga krajnje neprikladnim.

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook