Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć građanima

Europski plan za energetsku krizu: U Strasbourgu se kuju planovi za topliju zimu, reporter Dnevnika Nove TV doznaje detalje

Aktualno Galerija Vibor Vlainić Vibor Vlainić Foto: DNEVNIK.hr Plenarna sjednica - 1 Plenarna sjednica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plenarna sjednica - 2 Plenarna sjednica - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plenarna sjednica Galerija 1/4 >>
U Strasbourgu se donose odluke koje će odrediti kakva nas zima čeka. Zastupnici u Europskom parlamentu dogovaraju se kako pomoći građanima Europe.

Zastupnicima će se sutra u govoru o stanju Unije obratiti predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i objasniti svoj plan za energetsku krizu.

Pročitajte i ovo Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

Neke detalje je i prije toga saznao reporter Dnevnika Nove TV Vibor Vlainić.

"Naftnim kompanijama oporezivat će se trećina dodatnih prihoda koje su ostvarile u krizi. Taj novac usmjerit će se za pomoć građanima oko računa za energente. Zatim će svaka zemlja morati smanjiti potršnju energije za 10 posto u razdobljima kada su cijene najveće", izvijestio je Vlainić.

"Što se tiče mjere ograničenja cijene ruskog plina, čini se da je tu Komisija popustila pred članicama koje su bila jasno protiv toga. Mjera je za sada izbačena iz prijedloga. I sve to mora se dogoditi u sljedeća malo više od dva tjedna. Događat će se intenzivni pregovori sa zemljama članicama", dodao je reporter.

Objašnjava kako bi mjere 30. rujna trebali usvojiti ministri energetike na sastanku u Bruxellesu.

Vlainić je dodao kako je von der Leyen na Twitteru u utorak navečer objavila kako će u srijedu imati počasnu gošću, usprugu ukrajinskog predsjednika, Olenu Zelensku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene