Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak bliže istini?

Portugalske vlasti objavile službenog sumnjivca za nestanak Madeleine McCann, njezini roditelji poručili: "Nismo odustali, nadamo se da je živa..."

Zbog straha od zastare, portugalske vlasti Nijemca Christiana Brucknera proglasili su službenim sumnjivcem za nestanak djevojčice Madeleine McCann. Njezini roditelji su zadovoljni odlukom, a ne gube ni nadu u pronalazak sada već mlade žene.

Gotovo petnaest godina od nestanka trogodišnje Madeleine McCann, portugalske vlasti proglasile su službenog sumnjivca.

Pročitajte i ovo Pretraga vrta Ovom se nitko nije nadao Nevjerojatan obrat u slučaju nestale Maddie! "Plaćen mu je golem iznos, ali..." Potraga za Madeleine McCann - 5 analizirat će i zemlju Novi detalji iz potrage za nestalom Maddie McCann: "Pronašli smo puno predmeta"

Riječ je o 45-godišnjem Nijemcu Christanu Bruckneru kojeg je njemačka policija počela istraživati još prije dvije godine.

Osumnjičeni je na izdržavanju kazne zbog trgovine drogom, a osuđen je i na sedam godina zatvora zbog silovanja starice.

O odluci vlasti oglasili su se i roditelji nestale djevojčice, Kate i Gerry McCann. "Nismo odustali, nadamo se da je živa i da će nam se vratiti", poručili su. U priopćenju su ipak dodali kako osumnjičenik još nije optužen za konkretan zločin vezan uz nestanak njihove kćeri.

"Pozdravljamo vijest da su portugalske vlasti proglasile Christiana službeno osumnjičenim za nestanak naše voljene kćeri Madeleine. To odražava napredak u istrazi koju provode portugalske, njemačke i britanske vlasti. Londonska policija nas informira o razvoju događaja", stoji u priopćenju koje prenosi Sky News.

Iako Nijemac nije službeno optužen, portugalske vlasti proglasile su ga sumnjivcem zbog državnog zakona o zastari. Naime, u Portugalu ona stupa na snagu nakon petnaest godina istrage, a zbog nje su vlasti odlučile "ostaviti si mogućnosti u istrazi zločina". Da to nisu učinili, Christian Bruckner nakon trećeg svibnja više ne bi mogao biti osuđen.

Madeleine bi u svibnju, u slučaju pronalaska, proslavila 19. rođendan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene