Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Islamska država

Uhićenja diljem zemlje: Velika policijska akcija protiv pripadnika terorističke skupine

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Sedam osumnjičenih pristaša terorističke organizacije Islamska država uhićeno je u nekoliko njemačkih saveznih država, priopćio je u srijedu ujutro Ured saveznog javnog tužitelja, prenosi dpa.

Istraga protiv sedmorice uhićenih u Njemačkoj odnosi se na financiranje Islamske države, rekao je savezni javni tužitelj.

Prethodno su o tome izvijestile lokalne berlinske novine BZ i tabloid Bild.

Četvero ljudi uhićeno je u Sjevernoj Rajni Vestfaliji, a po jedna osoba u Baden-Wuerttembergu, Porajnju-Falačkoj i Bremenu, kazao je tužitelj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaju nekoliko dana Njemačka pod hitno povlači zaposlenike iz Rusije: "Ovo je neopravdana i neshvatljiva odluka"

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme kupanja Strašna tragedija: Otac pokušao spasiti sina od utapanja pa zajedno izgubili život

Tužiteljstvo optužuje uhićene muškarce i žene, koji su većinom njemački državljani, za podržavanje terorističke organizacije.

Osim toga, racije su u srijedu ujutro obavljene u Berlinu, Bavarskoj, Bremenu, Baden-Wuerttembergu, Hamburgu, Hessenu, Porajnju-Falačkoj, Tiringiji, Donjoj Saskoj i Sjevernoj Rajni Vestfaliji, objavio je tužitelj sa sjedištem u jugozapadnom gradu Karlsruheu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene