Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski velespolanik u Austriji Daniel Glunčić kazao je da je situacija u Beču i dalje napeta te da se u ljude uvukao veliki strah i nesigurnost. Za sada je nepoznato koliko je terorista uspjelo pobjeći policiji, a policija je apelirala na građane da ostanu u svojim domovima.


Veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić, iako je trenutačno zbog privatnih obveza u Zagrebu, kaže da je u stalnom kontaktu s kolegama u Austriji.

"Situacija je i nadalje vrlo napeta. Za sada, prema najnovijim podacima, 15 je ranjenih, sedam ih je kritično i četiri su osobe ubijene", kazao je Glunčić.

"Za sada se spekulira s brojem napadača za kojima je potraga još uvijek u tijeku. Neki kažu da su dvojica ili trojica, neki spominju da je u bijegu samo još jedan napadač. Ministar unutarnjih poslova zamolio je sve građane koji ne trebaju napuštati svoje domove da ne izlaze iz njih", dodao je Glunčić.

Izuzetak su oni koji zbog poslovnih obveza moraju napustiti stan ili kuću u kojoj žive. "Napetost i strah među ljudima su veliki, postojat će dok se ne utvrdi da je i zadnji terorist eliminiran ili priveden na policiju", rekao je Glunčić.

Građani u velikom strahu

Dodaje da su ljudi u Beču u strahu. "Vlada velika nesigurnost i veliki strah, u svakom trenutku. Ako se ispostavi da je istina o tome da je jedan od napadača na slobodi i na području grada Beča, on bi se mogao ponovno aktivirati", kazao je Glunčić i dodao da je ovaj napad u potpunosti drugačiji od dosadašnjih.

Slika nije dostupna Ratno stanje na ulicama Beča, pojavila se snimka brutalnog ubojstva slučajnog prolaznika: Pogledajte veliku galeriju policijske akcije

Slika nije dostupna Svjetski čelnici osuđuju napad u Beču, Emmanuel Macron: "Ovo je naša Europa"

"Ima jedna velika novina u tom napadu. Naime, uvijek je bilo da su napadači odabrali jednu zgradu ili jedno područje, neku metu, no ovdje su se oni raštrkali po gradu. Mi smo sinoć imali sukobe na šest mjesta u gradu, napadi i pucnjava izgledali su kao koordinirani teroristički napad koji policija još uvijek želi staviti pod kontrolu", zaključio je Glunčić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju