Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv terorizma

Svjetski čelnici osuđuju napad u Beču, Emmanuel Macron: "Ovo je naša Europa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon krvavog terorističkog napada u Beču u kojem je, prema službenim informacijama, najmanje jedan slučajni prolaznik ubijen, a još 15 ljudi je ranjeno i u bolnici, javljaju se svjetski čelnici.

"Mi Francuzi dijelimo šok i tugu zbog austrijskog naroda koji je večeras pogođen napadom u srcu njihova glavnog grada Beča. Nakon Francuske, prijateljska je zemlja je napadnuta. Ovo je naša Europa. Naši neprijatelji moraju znati s kim imaju posla. Nećemo odustati", napisao je francuski predsjednik Emmanuel Macron na Twitteru. 

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen također se oglasila. 

"Šokirana sam i tužna zbog brutalnog napada u Beču. Moje misli su sa obiteljima žrtava i cijelim austrijskim narodom. Europa stoji solidarno uz Austriju. Jači smo od mržnje i terora", napisala je. 

 

Poruku podrške poslao je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Najoštrije osuđujemo stravičan napad u Beču i izražavamo sućut obiteljima žrtava te solidarnost austrijskom narodu. Hrvatska je uz vas u ovim teškim trenucima", napisao je. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene