Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatikan: Suspendirani svećenik opovrgnuo da je gay

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je Vatikan potvrdio suspenziju dužnosnika Rimske kurije, koji je u TV emisiji anonimno priznao svoju homoseksualnost, oglasio se prozvani svećenik. Otkrivajući identitet, monsignor Tomasso Stenico tvrdi da nije homoseksualac, te da je televizija do snimke došla prevarom.

Svoju stranu priče, monsignor Tomasso Stenico otkrio je novinaru katoličkog internet portala. Tvrdi da nije homoseksualac. Za snimku, na kojoj zamagljena lica i promijenjena glasa govori kako gay seks nije grijeh, Stenico kaže da je dio istraživanja. Namjerno se pretvarao, ističe, jer piše knjigu o homoseksualnosti i svećenstvu.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji

Steniko je potvrdio suspenziju i disciplinski postupak, koji je protiv njega pokrenuo crkveni vrh. Ističe, međutim, da je riječ o nesporazumu koji će vrlo brzo biti razjašnjen. 

>> Vatikan suspendirao dužnosnika zbog homoseksualnosti

Vatikan zasad šuti. O pojedinačnim seksualnim skandalima crkva se inače rijetko oglašava. Zato su mnogi jučer bili iznenađeni kada je upravo iz Vatikana stigla vijest o suspenziji jednog od dužnosnika u Kongregaciji za kler. 

''Slučaj rješavaju pokazujući iskrenu brigu, kako za samog svećenika tako i za dobrobit crkve u cjelini. Monsignor Stenico je suspendiran dok traje istraga, koja se provodi u najvećoj tajnosti kako bi se zaštitila njegova prava i njegovo dobro ime'', rekao je vatikanski analitičar John Wauck. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene