Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Opasnost crtanja novih granica'

Uspostava hrvatskog entiteta izazvala bi nove sukobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član BiH Predsjedništva Željko Komšić ocijenio je u intervjuu za mostarski Dnevni list kako bi uspostava hrvatskoga entiteta u Bosni i Hercegovini, koji se najavljuje dogovorom trojice političkih čelnika u toj zemlji, izazvala nove sukobe.

'Mislim da takva politička ideja vodi novim konfliktnim situacijama. Možda je za to najbolji primjer Mostar. Recimo da pripadne federalnoj jedinici s hrvatskom većinom. Jeste li sigurni da će to prihvatiti Bošnjaci i preostali Srbi?', rekao je Komšić u intervjuu. Dodao je kako se na ovome pitanju 'najbolje pokazuje apsurdnost i opasnost crtanja novih granica'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povreda konvencije UN-a o pravu mora BiH: Zbog Pelješkog mosta tužba Hrvatskoj Slika nije dostupna Tihić: U BiH može doći do sukoba

Komentirajući dogovor o preustroju BiH u četiri federalne jedinice umjesto sadašnja dva entiteta, koji su postigli predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović, SDA Sulejman Tihić i SNSD-a Milorad Dodik, Komšić, koji je član SDP-a BiH, izrazio je da vjeruje kako će ostati 'mrtvo slovo na papiru'. Dodao je kako u ovaj sporazum ne vjeruju niti međunarodni diplomati, no da to ne žele javno govoriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene