Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Angelina i Angelica Sabuco, 2-godišnje Filipinke koje su rođene prsnim košem, jučer su uspješno razdvojene u dječjoj bolnici u Kaliforniji.


Operacija razdvajanja trajala je više od 9 sati a 'odradio' ju je liječnički tim 40-ak medicinskih djelatnika, javlja AP.

Vezani članci Razdvojene sijamske blizanke - 2 Razdvojili blizanke spojene glavama: "Kad je došao taj trenutak, svi smo bili duboko dirnuti" Slika nije dostupna Bolonja: Rođene sijamske blizanke povezane jednim srcem

>> Žrtva veća od života

>> Sijamske blizanke spojene glavama uspješno razdvojene

Komplicirana operacija koja je malim Filipinkama 'vratila neovisnost' uključivala je razdvajanje jetre, ošita, prsnih kostiju te mišića prsnog koša i abdomena. Tijekom popodneva djevojčice su prevezene svaka u svoju operacijsku salu gdje im je 'rekonstruirano područje na kojem su bile spojene'. Dva sata kasnije premještene su na jedinicu intenzivnog liječenja.

'Moja obitelj će biti vječno zahvalna, Bog nas je sve blagoslovio', kazala je kroz suze nakon operacije majka djevojčica Ginady Sabuco.

Dr. Gary Hartman, vođa kirurga, kazao je kako je sve prošlo u najboljem redu.

'Moram reći da sam vrlo zahvalan svim članovima tima jer svi su radili kao sat. Djevojčice su izgubile vrlo malo krvi, što nas je najviše zabrinjavalo', kazao je dr. Hartman u obraćanju medijima.

Djevojčice su rođene na Filipinima, a u SAD su doselile prošle godine. Žive u San Joseu s roditeljima i 10-godišnjim bratom. 

Iako spojene, dobro su napredovale. Naučile su hodati, iako su licem bile okrenute jedna prema drugoj. Znaju nabrojati boje i brojati.