Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od vijetnamskih sestara koje dijele isto tijelo s dvije noge, dva srca, dva trbuha i dvije kralježnice, samo jedna će najvjerojatnije preživjeti.


Kako navodi The Sun, pred majkom koja je rodila sijamske blizanke u Vijetnamu je teška odluka, najvjerojatnije će morati žrtvovati slabije dijete da bi jače preživjelo.

Vezani članci Nadica Buzina Kakvi su to ljudi koji napadaju vlastitu djecu? "Kod nekih treba mala situacija koja završi agresivnim reagiranjem" Beba ''Mama, što to radiš?'' Samo je htjela vježbati, a beba je jedva došla do zraka od smijeha

Blizanke su rođene prošlog tjedna, a njihova majka je tijekom trudnoće mislila da nosi zdrave blizanke. Nažalost, ubrzo se uspostavilo suprotno.

'Riječ je o iznimno rijetkom slučaju. Organi beba su povezani na jako kompleksan način. Srca su im spojena i obje bebe imaju kardiovaskularne probleme no desna beba je u opasnijem stanju', rekao je Dr. Hieu. Dodao je da takav slučaj sijamskih blizanaca, stručno nazvan 'Dicephalic parapagus', ne mora bit nužno riješen odvajanjem beba.

Objasnio je da će blizanke pustiti da žive spojene ako pokažu sposobnost da prežive, u suprotnom će ih morati rastavljati pri čemu će slabija morati umrijeti.
Posljednja opcija te ona najtužnija će biti ako obje blizanke ne budu u mogućnosti  da prežive.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju