Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Životna odluka jedne majke

Žrtva veća od života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od vijetnamskih sestara koje dijele isto tijelo s dvije noge, dva srca, dva trbuha i dvije kralježnice, samo jedna će najvjerojatnije preživjeti.

Kako navodi The Sun, pred majkom koja je rodila sijamske blizanke u Vijetnamu je teška odluka, najvjerojatnije će morati žrtvovati slabije dijete da bi jače preživjelo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave

Blizanke su rođene prošlog tjedna, a njihova majka je tijekom trudnoće mislila da nosi zdrave blizanke. Nažalost, ubrzo se uspostavilo suprotno.

'Riječ je o iznimno rijetkom slučaju. Organi beba su povezani na jako kompleksan način. Srca su im spojena i obje bebe imaju kardiovaskularne probleme no desna beba je u opasnijem stanju', rekao je Dr. Hieu. Dodao je da takav slučaj sijamskih blizanaca, stručno nazvan 'Dicephalic parapagus', ne mora bit nužno riješen odvajanjem beba.

Objasnio je da će blizanke pustiti da žive spojene ako pokažu sposobnost da prežive, u suprotnom će ih morati rastavljati pri čemu će slabija morati umrijeti.
Posljednja opcija te ona najtužnija će biti ako obje blizanke ne budu u mogućnosti  da prežive.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene