Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer ponudio je ostavku na dužnost ministra i na dužnost šefa bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU). Učino je to na zatvorenom sastanku predsjedništva stranke, rekli su u nedjelju navečer izvori iz CSU-a.

Galerija


Izvori tvrde da Horst Seehofer, koji njemačku kancelarku Angelu Merkel potiče na pooštravanje useljeničke politike, još nije podnio ostavku i da ga neki u stranci pokušavaju od toga odvratiti.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Nestala osmogodišnjakinja pronađena u Hrvatskoj, majci slijedi prijava Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 "Srbiji je Kosovo provučeno kroz sva pregovaračka poglavlja. Napredak se mjeri s napretkom odnosa s Kosovom"

Seehofer je ranije kazao je kako njegovi bavarski konzervativci neće pokušati srušiti njemačku koalicijsku vladu ili svrgnuti kancelarku Merkel.

Merkel i Seehofer spore se oko njegova plana da, ako se na razini Europske unije ne postigne "neki prihvatljivi plan", počne odbijati tražitelje azila na njemačkoj granici ako su se prije toga registrirali u nekoj drugoj zemlji Europske unije.

Spor je gurnuo veliku njemačku koaliciju sklopljenu prije samo tri mjeseca u krizu i oslabio konzervativnu čelnicu koja je gotovo 13 godina na funkciji premijerke te njemački dužnosnici sada nastoje postići dogovore s pojedinačnim zemljama EU-a. (Hina)