Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnje izvora iz stranke

Upitna budućnost njemačke vlade? Njemački ministar unutarnjih poslova navodno ponudio ostavku

Angela Merkel i Horst Seehofer (Foto: AFP)
Angela Merkel i Horst Seehofer (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Angela Merkel i Horst Seehofer (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer ponudio je ostavku na dužnost ministra i na dužnost šefa bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU). Učino je to na zatvorenom sastanku predsjedništva stranke, rekli su u nedjelju navečer izvori iz CSU-a.

Izvori tvrde da Horst Seehofer, koji njemačku kancelarku Angelu Merkel potiče na pooštravanje useljeničke politike, još nije podnio ostavku i da ga neki u stranci pokušavaju od toga odvratiti.

Pročitajte i ovo Angela Merkel i Horst Seehofer (Foto: AFP) otvaraju tranzitne centre Okončana kriza njemačke vlade: "Drago mi je da smo postigli održivi kompromis" Angela Merkel (Foto: AFP) Formiranje velike koalicije Predsjedništvo SPD-a dalo konačno zeleno svjetlo pregovorima s demokršćanima

Seehofer je ranije kazao je kako njegovi bavarski konzervativci neće pokušati srušiti njemačku koalicijsku vladu ili svrgnuti kancelarku Merkel.

Merkel i Seehofer spore se oko njegova plana da, ako se na razini Europske unije ne postigne "neki prihvatljivi plan", počne odbijati tražitelje azila na njemačkoj granici ako su se prije toga registrirali u nekoj drugoj zemlji Europske unije.

Spor je gurnuo veliku njemačku koaliciju sklopljenu prije samo tri mjeseca u krizu i oslabio konzervativnu čelnicu koja je gotovo 13 godina na funkciji premijerke te njemački dužnosnici sada nastoje postići dogovore s pojedinačnim zemljama EU-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene