Obavijesti Pretražite Navigacija
BALKANSKA RUTA

UNHCR: Srbija migrante ilegalno deportira Bugarsku i Makedoniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ilegalne deportacije migranata koji nastoje dospjeti u zapadnu Europu tzv. balkanskom rutom u porastu su, upozorio je UNHCR u ponedjeljak.

Oko 1000 ljudi s Bliskog istoka, Azije i Afrike "protjerano je samo u studenome duž balkanske rute ... više nego prije", rekla je glasnogovornica UNHCR-a u Srbiji Mirjana Milenkovska za AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Dvostruki standardi" Austrijski kancelar: "Europska unija trebala bi razmotriti sankcije protiv Turske, Erdogan ucjenjuje migrantima" Slika nije dostupna Zatražili pomoć putem Twittera Brod kojeg financira Banksy predao migrante talijanskoj obalnoj straži: U dvjema akcijama spašeno 219 ljudi

Stotine tisuća migranata pokušali su balkanskom rutom preko Makedonije i Srbije, Hrvatske i Mađarske dospjeti do zapadne Europe iz Grčke prije no što je ona zatvorena u ožujku.

Nevladine organizacije za ljudska prava i aktivisti upozorili su da je povećan broj legalno registriranih migranata koji su "ilegalno deportirani" iz Srbije u Bugarsku i Makedoniju.

U Srbiji je trenutno oko 7000 migranata. Većina ih je smještena u 13 prihvatnih centara dok ih 1000 spava na otvorenom u središtu Beograda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene