Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Financijska kriza natjerala je mnoge zaposlene žene da pružanjem seksualnih usluga dođu do neophodnog novca za život i uzdržavanje obitelji. Jedino ih brine da o njihovom 'dopunskom poslu' ne saznaju njihovi bližnji.


Jedna od njih je bila i 48-godišnja profesorica klavira, koja je kućni budžet dopunjavala tako što je u popodnevnim i večernjim satima pružala seksualne usluge mušterijama. Nesretna žena tijekom jednog takvog odnosa je i preminula.

Vezani članci Postrojbe specijalnih specijalne policije Kosova na Jarinju, graničnom prijelazu s Kosovom - 3 Rast tenzija između Srbije i Kosova, na granici dežuraju kosovski specijalci: "Ovo je jedan od najtežih dana za naš narod" COVID odjel bolnice Susjedi bilježe porast novozaraženih: ''2022. sigurno nećemo proglasiti kraj pandemije''

Dragana Starčević, policijski inspektor u Odjelu za javni red i mir PU za Beograd, potvrđuje kako među ženama koje se bave prostitucijom raste broj onih kojima je to 'dopunski posao'.

'U našim akcijama privodili smo i žene koje rade u zdravstvu, obrazovanju, raznim administrativnim poslovima, a ima i javnih osoba. Opravdavaju se riječima da im je plaća mala, da ne mogu plaćati stan i školovati djecu. Bilo je i slučajeva da se neka od tih zaposlenih žena počela i drogirati. One su tvrdile da jedino prostitucijom mogu sakupiti novac za svoj porok', ispričala je inspektorica Starčević.

>> Majka i sin zarađivali na prostitutkama u Novom Zagrebu

Dodaje kako je bilo i onih koje su tvrdile da im taj dopunski rad omogućava da stanuju u lijepom stanu u centru grada, voze skupe automobile i kupuju dizajnersku garderobu.

Inspektorica Starčević napominje da svaka od navedenih privedenih žena skriva od svojih bližnjih način na koji dopunjuje kućni budžet. Radi se uglavnom o ženama od 25 do 50 godina, a među starijima su uglavnom žene koje mnogu ulažu u svoj fizički izgled.

'Većina njih su razvedene ili udovice, a bilo je i onih koje su muževima pričale da popodne i navečer dodatno rade u agencijama za nekretnine.